Anina kuhinja

Mafini s temno čokolado in bananami

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Jajca in sladkor v posodi.

 

Pripravljene sestavine.

 

Mučenje (drobljenje) čokolade. 😉

 

Pripravljena osnovna zmes.

 

Dodana čokolada.

 

Narezani banani.

 

Končna zmes.

 

Peka mafinov.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 20-23 minut

Za 12 mafinov.

SESTAVINE:

– 280 g moke
– 70 g sladkorja
– polovica čajne žličke soli
– 2 dcl mleka
– 2 večja jajca
– 0,5 dcl olja
– 1 žlička BAM vanilijeve paste
– 1 vrečka pecilnega praška
– 300 g BAM temne čokolade
– 2 zreli banani

OPIS PRIPRAVE:

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Jajca ubijemo v posodo in jim dodamo vanilijev sladkor in navadni sladkor, ter z električnim mešalnikom stepamo kakšnih 5 minut, dokler zmes ne postane svetlo rumene barve. Nato dodamo mleko, olje, sol in s cedilom presejemo moko, ter pecilni prašek. Vse skupaj vmešamo, tako da dobimo malce bolj gosto zmes.
Banane razrežemo na manjše kocke. Čokolado zapremo v plastično vrečko in jo s tolkačem za meso dobro zdrobimo. Nič ni narobe, če je med delčki kakšen malce večji košček.
Banane in zdrobljeno čokolado nato z žlico dobro vmešamo v narejeno zmes za mafine.
Pekač obložimo z papirnatimi šalčkami in le te nadevamo z narejeno zmesjo. Papirnatih šalčk ne rabimo mazati z margarino, saj se bodo mafini od njih čisto lepo ločili, samo počakajte da se malce ohladijo, saj se vroči težko odstranijo od šalčk. Pekač nato za dobrih 20 minut položimo v segreto pečico. Ali so mafini pečeni preverimo tako, da vanje zapičimo zobotrebec in če na njem ne ostane sledi, so mafini pečeni. Mafini na vrhu ne smejo biti rjavo zapečeni , ker v tem primeru ne bodo tako mehki. V pečici jih položite malce bolj proti dnu pečice in jih po 20 minutah nujno preverite z zobotrebcem.


Veselo sladkanje!

Komentarji

  1. Sem vceraj poskusil ta recept in je fantasticen! Nisem ravno strokovnjak za peko ampak so bili kljub temu mufini odlicni. Thanx!

  2. No super! 🙂 Sploh ni kaj, sem vesela da ti je recept dobro služil 🙂 Če boš pa kdaj imel kakšna dodatna vprašanja glede peke, pa me mirne volje lahko kontaktiraš na email račun([email protected]), pa ti bom pomagala kolikor bo v moji moči.

    Lep pozdrav,

    Ana

  3. danes sm jih pekla in so odlični zelo so narasli.res super.sam študiram kako bi lahko bolje zdrobila čokolado mi je bolj všeč malo bolj na drobno.lp

    1. Super Mateja, hvala ker si sporočila. Sem vesela, da so uspeli. 😉

      Hmm, za čokolado ne poznam druge metode, kot pa da jo dalj časa tolčeš, dokler ne prideš do željene debeline koščkov. Bom razmislila. Če se spomnem kaj boljšega, pa ti napiešm, ok. 🙂

      Lep pozdravček,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.