Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Limonini razpokanci

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 30-40 piškotov

Sestavine:

100 gramov Eurospin masla sobne temperature
100 gramov Eurospin navadnega sladkorja
25 gramov vanilijevega sladkorja
20 gramov limoninega sladkorja (ali navadnega)
1 čajna žlička limoninega olja
sok in lupina ene bio limone
1 jajce
260 gramov Eurospin bele moke
2 čajni žlički pecilnega praška
sladkor v prahu za posip
kristalni sladkor za posip

Postopek:

Natisni

Sladkor, vanilijev sladkor in limonin sladkor zmešamo. Moko in pecilni prašek zmešamo.

Maslo in sladkorje mešamo toliko časa da se prostornina podvoji in se sladkor v maslu zdrobi v kremo. Takrat prilijemo limonin sok, limonino olje, jajce in limonino lupinico. Na hitro premešamo.

Nato vmešamo še moko s pecilnim praškom. Dobimo pacasto zmes, ki jo pokrijemo s plastično folijo za živila in položimo v hladilnik za 1-2 uri. Lahko tudi čez noč.

Iz zmesi zajemamo čajno žličko zmesi, oblikujemo kroglico in jo povaljamo po kristalnem sladkorju, nato pa še po sladkorju v prahu.

Položimo jih na papir za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj za 8-10 minut. Pečeni morajo izgledati bledo rumeni, saj bodo edino taki ostali lepo mehki še več dni.

Limonini razpokanci so eni mojih najljubših prazničnih piškotov. Se kar stopijo v ustih in če jih še niste nikoli pekli, potem jih morate preizkusiti. Ne bo vam žal. 😉

Pri receptu sem uporabljala Eurospin izdelke. Kar nekaj izdelkov je iz njihovega trenutnega letaka, ki ga najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]