Sestavine:
100 gramov Eurospin masla sobne temperature
100 gramov Eurospin navadnega sladkorja
25 gramov vanilijevega sladkorja
20 gramov limoninega sladkorja (ali navadnega)
1 čajna žlička limoninega olja
sok in lupina ene bio limone
1 jajce
260 gramov Eurospin bele moke
2 čajni žlički pecilnega praška
sladkor v prahu za posip
kristalni sladkor za posip
Postopek:
NatisniSladkor, vanilijev sladkor in limonin sladkor zmešamo. Moko in pecilni prašek zmešamo.
Maslo in sladkorje mešamo toliko časa da se prostornina podvoji in se sladkor v maslu zdrobi v kremo. Takrat prilijemo limonin sok, limonino olje, jajce in limonino lupinico. Na hitro premešamo.
Nato vmešamo še moko s pecilnim praškom. Dobimo pacasto zmes, ki jo pokrijemo s plastično folijo za živila in položimo v hladilnik za 1-2 uri. Lahko tudi čez noč.
Iz zmesi zajemamo čajno žličko zmesi, oblikujemo kroglico in jo povaljamo po kristalnem sladkorju, nato pa še po sladkorju v prahu.
Položimo jih na papir za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj za 8-10 minut. Pečeni morajo izgledati bledo rumeni, saj bodo edino taki ostali lepo mehki še več dni.
zivjo zanima me glede limoninega olja se tudi dobi v eurospinu ali kje drugje?
Mislim da ga boste lažje našli v večjih supermarketih. Drugače pa gre tudi lupinica bio limone namesto olja. 😉