Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Limonini razpokanci

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 30-40 piškotov

Sestavine:

100 gramov Eurospin masla sobne temperature
100 gramov Eurospin navadnega sladkorja
25 gramov vanilijevega sladkorja
20 gramov limoninega sladkorja (ali navadnega)
1 čajna žlička limoninega olja
sok in lupina ene bio limone
1 jajce
260 gramov Eurospin bele moke
2 čajni žlički pecilnega praška
sladkor v prahu za posip
kristalni sladkor za posip

Postopek:

Natisni

Sladkor, vanilijev sladkor in limonin sladkor zmešamo. Moko in pecilni prašek zmešamo.

Maslo in sladkorje mešamo toliko časa da se prostornina podvoji in se sladkor v maslu zdrobi v kremo. Takrat prilijemo limonin sok, limonino olje, jajce in limonino lupinico. Na hitro premešamo.

Nato vmešamo še moko s pecilnim praškom. Dobimo pacasto zmes, ki jo pokrijemo s plastično folijo za živila in položimo v hladilnik za 1-2 uri. Lahko tudi čez noč.

Iz zmesi zajemamo čajno žličko zmesi, oblikujemo kroglico in jo povaljamo po kristalnem sladkorju, nato pa še po sladkorju v prahu.

Položimo jih na papir za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj za 8-10 minut. Pečeni morajo izgledati bledo rumeni, saj bodo edino taki ostali lepo mehki še več dni.

Limonini razpokanci so eni mojih najljubših prazničnih piškotov. Se kar stopijo v ustih in če jih še niste nikoli pekli, potem jih morate preizkusiti. Ne bo vam žal. 😉

Pri receptu sem uporabljala Eurospin izdelke. Kar nekaj izdelkov je iz njihovega trenutnega letaka, ki ga najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.