Sestavine:
Sestavine za piškote:
100 gramov hladnega masla
100 gramov svetlega trsnega sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
2 jajci
300 gramov bele pšenične moke
1/3 čajne žličke sode bikarbone
1/5 čajne žličke soli
limonina lupinica ene bio limone
2-4 žlice limoninega soka
100 gramov zamrznjenih ali svežih malin
Sestavine za glazuro:
200 gramov sladkorja v prahu
3-4 žlice limoninega soka
+
limonina lupinica za okras
Postopek:
NatisniMoko, sladkor, vanilijev sladkor, sol in sodo bikarbono zmešamo. Nato dodamo na drobno narezano maslo in mešamo da se fino vmeša. Dodamo jajca, limonin sok, limonino lupinico in mešamo da dobimo lepo gladko testo. Na hitro vmešamo maline, da je ponekod več malin, ponekod manj.
Z žlico jemljemo kupčke zmesi in jih dodajamo na papir za peko – vsaj dva centimetra narazen. Pečemo v segreti pečici na 170 stopinj za 12 minut.
Pečene ohladimo. Sladkor in limonin sok za glazuro zmešamo in nadevamo v vrečko in okrasimo, ter počakamo da se glazura strdi. Shranimo v neprodušno posodo.
Limonada skalce z malinami sem pripravljala z novim Boschevim kuhinjskim robotom Serie 6 in s pomočjo Boscheve vrhunske kombinirano parne pečice.