Anina kuhinja

Lahki cimetovi piškoti s kislo smetano

Čas priprave: 16-20

Čas kuhanja: 14

Količina: /

Sestavine:

  • 70 gramov sladkorja v prahu
  • 30 gramov cimetovega sladkorja Kotanyi (ali 30 gramov sladkorja v prahu + 1/2 čajne žličke cimeta)
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste (ali 1 vrečka vanilijevega sladkorja)
  • 1 jajce
  • 200 gramov pirine moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 60 gramov koruznega/jedilnega škroba
  • 60 gramov masla
  • 65 gramov kisle smetane

Postopek:

Natisni
  1. V manjšo posodo presejemo moko, pecilni prašek in škrob. Vsebino premešamo.
  2. V večjo posodo dodamo maslo, sladkor, vanilijevo pasto in cimetov sladkor. Mešamo z ročnim mešalnikom dokler ne dobimo rahle in puhaste zmesi.

  3. V takšno zmes na hitro vmešamo jajce in kislo smetano. Mešamo samo toliko časa, da se sestavine povežejo.

  4. Medeni zmesi dodamo zmešane suhe sestavine in vsebino mešamo dokler ne dobimo testo.
  5. Mehko zmes položimo na prozorno folijo in oblikujemo v večji svaljek oziroma klobaso. Slednjo dobro zavijemo v folijo in postavimo za vsaj eno do dve uri (lahko tudi čez noč) v hladilnik.

  6. Ohlajeno maso za piškote oblikujemo v kroglice velikosti manjšega oreha. Položimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih nato damo v pečico, segreto na 180 °C za 13–15 minut.

  7. Preostalo zmes za ta čas zavijemo nazaj v folijo in položimo v hladilnik, da se maslo ne bi stopilo.
  8. Pečene piškote pustimo nekaj minut na pekaču, da se deloma ohladijo, potem pa jih prestavimo na servirni krožnik ali v posodo za piškote.

Komentarji

  1. Ko sem videla tale recept sem si takoj rekla, da ga moram preizkusiti in moram reči da je odličen 🙂 piškotki so odličnega okusa in so zelo rahli. Malo se je samo zapletlo ko sem hotela zmiksati sladkor in maslo pa ni šlo ker je bilo masla premalo zato sem ga na koncu dodala 100g namesto 60g. ostalo vse super! 🙂

    1. Lana, sem zelo vesela, da ti je bil recept všeč. 🙂 Pri sladkorju in maslu meni pomaga Kitchenaid, in je bilo zato gotovo lažje. 🙂 Vsekakro si prava kuharica in si se dobro znašla. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.