Sestavine:
- 500 ml grškega jogurta
- 2-3 žlice sladkorja
- 6-8 pasijonk/marakuj
- 2-3 lističi želatine (odvisno od željene čvrstosti)
Postopek:
Natisni- Lističe želatine namočimo v mrzli vodi.
- Pasijonkam (3 priihranimo za okras) odstranimo semena in jih dodamo v kozico. Dodamo jim sladkor in ga na srednji temperaturi segrevamo dokler se ne stopi. Takrat sestavine odstavimo in vmešamo ožeto želatino. Mešamo jo dokler se v tekočini popolnoma ne razpusti.
- Vsebino spustimo skozi cedilo in malce ohladimo. Ohlejano vmešamo v grški jogurt in panakoto prelijemo v kozarčke.
- Panakoto postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje pa kar čez noč, da se očvrsti. Čez ohlajeno panakoto dodamo preostala semena pasijonk in jo postrežemo.