Sestavine:
Sestavine za podlago:
150 gramov polnozrnatih piškotov
75 gramov masla sobne temperature
Sestavine za kremo:
650 ml vanilijevega jogurta ali navadnega (v tem primeru dodajte še 2-3 žlice sladkorja v prahu več in vanilijevo aromo/pasto/semena vanilijevega stroka)
500 ml sladke smetane
1 polna žlica sladkorja v prahu
10 lističev želatine
4 žlice limoninega soka
limonina lupinica
med za preliv
Postopek:
NatisniMaslo in piškote zmiksamo do finega. Na servirni pladenj položimo obod pekača.
Ob dno pekača pritisnemo zmlete maslene piškote.
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. V kozico dodamo 50 ml vode in dodamo ožeto namočeno želatino. Segrevamo na srednji do nižji temperaturi da se popolnoma stopi.
Smetano stepamo do točke da se malo napihne, ampak je še vedno tekoča. V takšno vmešamo vanilijev jogurt, limonin sok, lupinico in sladkor. Na koncu dobro vmešamo stopljeno želatino in vlijemo na pripravljeno piškotno podlago.
Na vrh pritisnemo plastično zaščito z mehurčki, da se bo poznal vzorček panja in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur. najbolj čez noč.
Po tem času ob robu oboda s tankim nožem torto izrežemo in počasi odlupimo plastčno zaščito z mehurčki.
Tik pred serviranjem polijemo z medom.
Lahko jogurtovo medeno torto sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota OptiMUM in za čudovito kampanjo za čebele, o kateri si lahko več prebereš tukaj.