Anina kuhinja

Lahka jogurtova medena torta

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: čas hlajenja - vsaj 4-5 ur/ najbolje čez noč

Količina: za pekač premera 20-24 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
150 gramov polnozrnatih piškotov
75 gramov masla sobne temperature

Sestavine za kremo:
650 ml vanilijevega jogurta ali navadnega (v tem primeru dodajte še 2-3 žlice sladkorja v prahu več in vanilijevo aromo/pasto/semena vanilijevega stroka)
500 ml sladke smetane
1 polna žlica sladkorja v prahu
10 lističev želatine
4 žlice limoninega soka
limonina lupinica

med za preliv

Postopek:

Natisni

Maslo in piškote zmiksamo do finega. Na servirni pladenj položimo obod pekača.

Ob dno pekača pritisnemo zmlete maslene piškote.

Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. V kozico dodamo 50 ml vode in dodamo ožeto namočeno želatino. Segrevamo na srednji do nižji temperaturi da se popolnoma stopi.

Smetano stepamo do točke da se malo napihne, ampak je še vedno tekoča. V takšno vmešamo vanilijev jogurt, limonin sok, lupinico in sladkor. Na koncu dobro vmešamo stopljeno želatino in vlijemo na pripravljeno piškotno podlago.

Na vrh pritisnemo plastično zaščito z mehurčki, da se bo poznal vzorček panja in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur. najbolj čez noč.

Po tem času ob robu oboda s tankim nožem torto izrežemo in počasi odlupimo plastčno zaščito z mehurčki.

Tik pred serviranjem polijemo z medom.

Lahko jogurtovo medeno torto sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota OptiMUM in za čudovito kampanjo za čebele, o kateri si lahko več prebereš tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.