Sestavine:
1 kg rdečih in rumenih paprik – stehtane brez pešk
3 večje čebule
150 ml kisa za vlaganje
3 zvrhane žlice sladkorja
2 zravnani čajni žlički soli
40 ml oljčnega olja
2 žlici paradižnikovega koncentrata/mezge
250 gramov fine gorčice
Postopek:
NatisniPaprike narežemo na manjše koščke. Ti naj bodo toliko veliki kot jih želite na koncu v svojem namazu.
Čebulo zmiksate ali narežete na drobno.
Paprike, čebulo, sladkor, sol, kis in dober liter vode dodamo v večjo posodo, premešamo in pokrijemo. Ko zavre, kuhamo na nizkem ognju nekih 10 minut.
Kuhano odcedimo in popolnoma ohladimo.
Olje, gorčico in mezgo fino premešamo in zmešamo s kuhanimi sestavinami.
Namaz nadevamo v sterilizirane kozarčke, jih dobro zatesnimo in položimo v segreto pečico na 100 stopinj za 15 minut. Pečico ugasnemo in pustimo kozarčke da se ohladijo čez noč.
Takšne shranimo na hladen temen prostor. Po odprtju jih hranimo v hladilniku in vsebino pojemo v dobrem tednu.
Lahek paprikin namaz za ozimnico je moja različica ene najljubših namazov, ki jih redno kupujem v trgovini. Ta domači pa je še toliko boljši in prilagojen mojemu okusu. Veselim se da me bo kot del ozimnice celo zimo razveseljeval.
V videu receptu mi pri kuhi pomagajo Boschevi aparati, ki jih najdete tukaj.
Pozdravljeni, bi mi lahko prosim sporocili, ali gre v recept po 1kg rdece in 1kg rumene paprike, ali skupaj 1kg?
Hvala.
Lep dan,
Lea