Anina kuhinja

Kuhani čokoladno bananini ovseni kosmiči

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

400 ml mleka (kravjega, riževega, mandljevega)
10 žlic ovsenih kosmičev (ali pirinih)
1/4 čajne žličke cimeta
2 žlici Benquick kakava – čokolada banana + za posip
1 banana
1 žlica javorjevega sirupa – opcijsko (če vam je premalo sladko)

Postopek:

Natisni

Mleku dodamo javorjev sirup, cimet in ovsene kosmiče in kuhamo na zmernem ognju nekih 20 minut da se sestavine zgostijo.

Zadnje 10 minut dodamo kakav in kuhamo do gostega.

Serviramo v skodelice, po vrhu razporedimo svežo banano in potresemo še malo kakava.

Benquick povezujem z otroštvom, saj ga je vedno kupovala moja mama. Zame je bil kakav ob večerih nekaj posebnega in kombinirala sem ga z vsem kar sem jedla. V spominu mi je ostala tipična embalaža in še danes ko jo vidim v trgovini ali v moji omari, me odnese v otroštvo. Tako z veseljem tudi mojima fantkoma večkrat skuham kakav – in sebi tudi.Pa seveda da ne pozabim, da je bil nepogrešljiv del vseh mlečnih jedi in smo z mojima bratoma vedno tekmovali kdo bo imel bolj temen čokoladen gres ali riž. 😀

Tudi danes se velikokrat vračam k mlečnem rižu in gresu in otroka ju obožujeta. Tokrat sem za spremembo skuhala ovsene kosmiče in jih približala njunemu okusu, ki sta ga navajena. Mlečne jedi vedno najraje jesta s kakavom. Sama za dodatek rada na vrh narežem banano in kombinacija vedno zmaga. Za nas je bila to večerja, brez težav pa je tudi zajtrk.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.