Sestavine:
400 ml mleka (kravjega, riževega, mandljevega)
10 žlic ovsenih kosmičev (ali pirinih)
1/4 čajne žličke cimeta
2 žlici Benquick kakava – čokolada banana + za posip
1 banana
1 žlica javorjevega sirupa – opcijsko (če vam je premalo sladko)
Postopek:
NatisniMleku dodamo javorjev sirup, cimet in ovsene kosmiče in kuhamo na zmernem ognju nekih 20 minut da se sestavine zgostijo.
Zadnje 10 minut dodamo kakav in kuhamo do gostega.
Serviramo v skodelice, po vrhu razporedimo svežo banano in potresemo še malo kakava.
Benquick povezujem z otroštvom, saj ga je vedno kupovala moja mama. Zame je bil kakav ob večerih nekaj posebnega in kombinirala sem ga z vsem kar sem jedla. V spominu mi je ostala tipična embalaža in še danes ko jo vidim v trgovini ali v moji omari, me odnese v otroštvo. Tako z veseljem tudi mojima fantkoma večkrat skuham kakav – in sebi tudi.Pa seveda da ne pozabim, da je bil nepogrešljiv del vseh mlečnih jedi in smo z mojima bratoma vedno tekmovali kdo bo imel bolj temen čokoladen gres ali riž. 😀
Tudi danes se velikokrat vračam k mlečnem rižu in gresu in otroka ju obožujeta. Tokrat sem za spremembo skuhala ovsene kosmiče in jih približala njunemu okusu, ki sta ga navajena. Mlečne jedi vedno najraje jesta s kakavom. Sama za dodatek rada na vrh narežem banano in kombinacija vedno zmaga. Za nas je bila to večerja, brez težav pa je tudi zajtrk.