Anina kuhinja

Krtova torta

Čas priprave: 35-45 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: za pekač premera 20

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
2 jajci
40 gramov navadnega sladkorja
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
30 gramov moke
1/3 čajne žličke Dr. Oetker pecilnega praška
20 gramov Dr. Oetker grenkega kakava v prahu
ščepec soli

Sestavine za kremo:
700 ml smetane za stepanje
3-4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu – po okusu
350 gramov mascarpone sira – sobne temperature
6 lističev Dr. Oetker želatine

Ostale sestavine:
2-3 banane
50-80 ml mleka za navlažitev biskvita
2 žlici marelične marmelade
1 pest Dr.Oetker nastrgane temne čokolade

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v mrzlo vodo za vsaj 10 minut. V posodo dodamo nekih 30-40 ml vode in vanjo dodamo ožeto želatino. Segrevamo na najnižji temperaturi da se želatina popolnoma utekočini. Vmes nekajkrat premešamo.

Sladko smetano stepamo do točke da se začne fino peniti, ni pa še čvrsta. Dve zajemalki odvzamemo in dodamo v drugo posodo. Dodamo mascarpone sir in sladkor. Fino premešamo.

Smetano stepamo do mehkega (takrat ko se cofki smetane ob dvigu metlic okrivijo nazaj). Nato na hitro vmešamo stopljeno želatino, na koncu pa z lopatko vmešamo še mascarpone kremo. Kremo pokrijemo in postavimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.

Nato pripravimo biskvit. Pekač namastimo. Moko, kakav in pecilni prašek premešamo. Jajca skupaj s sladkorjem in pasto stepamo do svetlo rumene barve. Med stepanjem dodamo ščepec soli. Nato po dveh delih počasi vmešamo moko s kakavom.

Prelijemo v pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 11-14 minut – da zobotrebec pride ven čist.

Zgornji del biskvita odrežemo stran – ta bo za posip. Ostalega še vročega namočimo z mlekom. Ohladimo.

Biskvit premažemo s marmelado, razporedimo banane in nato čez dodamo čvrsto smetanovo kremo. Oblikujemo krtino.

Odrezan biskvit na hitro zmiksamo v drobtine. Na koncu vmešamo še nastrgano čokolado. Potresemo po pripravljeni krtini.

Ob robovih pritisnemo zdrobljeno zmes z rokami. Torto nato lahko takoj postrežemo ali pa hranimo v hladilniku.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]