Anina kuhinja

Krpice v jajčni gorčični omaki s hrustljavo kranjsko klobaso

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 5-8 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

250 gramov svežih ali suhih lazanja lističev znamke Tre Mulini iz Eurospina
1 cela kranjska klobasa iz Eurospina
3 žlice kisle smetane iz Eurospina
1 zvrhana žlica kremnega sira znamke Land iz Eurospina
1 rumenjak
1 čajna žlička gorčice
2 žlici sveže naribanega parmezana
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
črni poper po okusu
1-2 čajni žlički sveže narezanega drobnjaka

Postopek:

Natisni

Klobaso 10 minut kuhamo v vreli vodi. Kuhano ohladimo in po želji olupimo, ter narežemo na kolobarje. Na ponvi brez dodatnih maščob jo zlato rjavo zapečemo.

Lazanjine lističe zrežemo na krpice. Če so lističi suhi jih zlomimo na krpice. Kuhamo jih v soljenem kropu nekaj minut, dokler niso al-dente na ugriz.

Med kuhanjem krpic v skledi zmešamo kislo smetano, gorčico, kremni namaz, rumenjak, sol in črni poper. Čez omako stresemo kuhane vroče krpice in premešamo.

Na koncu vmešamo še klobaso in drobnjak, ter postrežemo.

Nasvet:

Namesto lističev lahko uporabite tudi druge testenine po želji.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do 27.5. v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.