Anina kuhinja

Krompirjev pire s popečeno začinjeno čebulo

Popečena čebula.

ZAHTEVNOST:2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 4-5 srednje velikih krompirjev
– ščepec soli, sladkorja
– 2-3 srednje velike čebule
– 7-8 žlic olja
– 1 dcl mleka
– 1 žlico margarine
– dober ščepec peteršilja

OPIS PRIPRAVE:

   Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, saj se bo tako manj časa kuhal. Nato ga zalijemo z vodo, mu dodamo ščepec soli in pokrijemo s pokrovom posode, ter najprej vodo s krompirjem zavremo. Ko zavre pa vročino zmanjšamo na srednjo, ter kuhamo še dobrih 20 minut. Krompir je kuhan, ko vanj lahko zapičemo vilico in lepo spolzi skozi.
  Medtem ko se krompir kuha, na manjše kocke narežemo čebulo, ter jo popražimo na olju ( uporabimo malce več olja, saj bo čebula tako bolj hrustljavo zapečena ). Čebulo pražimo dokler ne postane rumenkasto rjave barve. Dodamo ji malce soli in sladkorja.
  Ko je krompir kuhan, ga odcedimo in mu dodamo mleko in margarino, ter ga dobro pretlačimo. Nato mu dodamo še popečeno čebulo in vse skupaj nežno premešamo z kuhalnico.
   Čebuljni pire lahko postrežemo praktično zraven katerekoli jedi.

DOBER TEK!