Anina kuhinja

Krhki hrustljavi medenjaki

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 12-14 minut

Količina: cca 20-25 piškotov

Sestavine:

Sestavine za testo:
300 gramov navadne, črne ali pirine moke
30 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
40 gramov temnega trsnega sladkorja
70 gramov hladnega masla
1/2 čajne žličke Dr.Oetker sode bikarbone
1 jajce
4 žlice kostanjevega medu
1/3 čajne žličke cimeta
1/2 čajne žličke mletega ingverja
1/4 čajne žličke muškatnega oreščka in mletih klinčkov
ščepec soli

Postopek:

Natisni

V multipraktik najprej dodamo vse suhe sestavine. Zmešamo. Dodamo narezano maslo in z impulzi zmešamo.

Dodamo jajce in med, ter zmešamo da se sestavine povežejo. Zavijemo v folijo za živila in položimo v hladilnik za 1-2 uri.

Kuhinjsko površino obilno pomokamo in testo razvaljamo na debelino 2-3 milimetrov. Izrežemo figurice (modelček med vsakim izrezom pomočimo v moko) in jih prestavimo na papir za peko. Pečemo v segreti pečici nekih 6-7 minut da se zlato rjavo zapečejo. Malo ohladimo nato pa prestavimo na rešetko in ohladimo do konca.

Ohlaljene poljubno okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.