Sestavine:
19 žlic polnozrnate moke
4 jajca
2 korenčka
150 ml mleka
2 žlici kisle smetane ali jogurta
2–3 žlice sladkorja ali agavinega sirupa (za slajši okus uporabite 3 žlice ali več)
ščepec soli
ščepec cimeta
1/2 čajne žličke sode bikarbone
2 žlici sončničnega, repičnega ali kokosovega olja
javorjev sirup
jabolko
Postopek:
NatisniJajca ločimo. Beljakom dodamo sol in stepemo do čvrstega. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da se prostornina podvoji in zmes postane svetlo rumena.
Moko, sodo bikarbono in cimet premešamo. Mleko, kislo smetano in olje zmešamo skupaj. Korenje naribamo na drobno (kot parmezan).
K rumenjakom dodamo polovico suhih sestavin in polovico mokrih. Premešamo in ponovimo. Nato vmešamo korenje in nazadnje še sneg.
Ponev segrejemo na srednjo do višjo temperaturo (6/9) in nanjo z žlico polagamo kupčke zmesi in jih oblikujemo v krog. Ko se na vrhu pojavijo mehurčki, palačinko obrnemo. Če so palačinke pretemne, temperaturo znižamo na 5/9.
Pečene palačinke postrežemo z javorjevim sirupom in narezanim jabolkom.
Korenčkove ameriške palačinke z javorjevim sirupom in jabolkom so super ideja za zdrav zajtrk ali večerjo.
Nasvet:
Polnozrnato moko lahko nadomestimo z navadno.
Namesto korenja lahko uporabimo bučko (cukini, muškatno/hokaido).