Anina kuhinja

Kokosovi ježki s čokoladno kremo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: cca 9-10 ježkov

Sestavine:

Sestavine za ježke:
250 gramov baby piškotov
100 gramov maslenih piškotov
150 ml mleka
150 gramov čokoladnega namaza
1-2 žlici Dr.Oetker kakava v prahu
1-2 čajni žlički Dr.Oetker vanilijeve arome
kokos za povaljanje

Sestavine za čokoladno kremo:
300 gramov mascarpone sira
150 ml sladke smetane
150 gramov Dr.Oetker kakava v prahu
2-3 žlice Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu – po okusu
+ okraski po okusu

Postopek:

Natisni

Vse sestavine razen kokosa zmiksamo v fino zmes. Oblikujemo večje kroglice in jih povaljamo v kokos. Na sredini naredimo večjo vdolbino – sama sem uporabila kraj širokega valjarja.

Sladko smetano stepemo do čvrstega in ji vmešamo sladkor v prahu. Mascarpone fino zmešamo s kakavom. Oboje zmešamo skupaj in nadevamo v brizgalno vrečko s katero kremo nabrizgamo na ježke.

Položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.