Anina kuhinja

Kokosove rum kroglice s temno čokolado

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 20-30 kroglic

Sestavine:

250 gramov mascarpone sira sobne temperature
100 gramov Malinca kokosove fine moke
50 gramov Malinca Javorjevega sirupa
1 žlica vanilijevega sladkorja
5-7 žlic ruma
100 gramov temne čokolade
Malinca groba kokosova moka za okras
Malinca kakavova zrnca za okras

Postopek:

Natisni

Sir, zmešamo skupaj z javorjevim sirupom, rumom, fino kokosovo moko in vanilijevim sladkorjem. Po okusu dodajamo še sirup do željene sladkobe in rum do željenega okusa.

Zmes oblikujemo v kroglice in položimo v zamrzovalnik za 30 minut.

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in z žličko okrasimo kroglice. Potresemo jih mešano s kokosom in kakavovimi zrnci.

Hranimo v hladilniku oziroma na hladnem.

 

Kokosove rum kroglice s temno čokolado so super preprosta in zdrava sladica, ki jo lahko podarite za darilo ali postrežete ob praznovanjih, posebnih priložnostih.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.