Sestavine:
250 gramov mascarpone sira sobne temperature
100 gramov Malinca kokosove fine moke
50 gramov Malinca Javorjevega sirupa
1 žlica vanilijevega sladkorja
5-7 žlic ruma
100 gramov temne čokolade
Malinca groba kokosova moka za okras
Malinca kakavova zrnca za okras
Postopek:
NatisniSir, zmešamo skupaj z javorjevim sirupom, rumom, fino kokosovo moko in vanilijevim sladkorjem. Po okusu dodajamo še sirup do željene sladkobe in rum do željenega okusa.
Zmes oblikujemo v kroglice in položimo v zamrzovalnik za 30 minut.
Čokolado stopimo nad vodno kopeljo in z žličko okrasimo kroglice. Potresemo jih mešano s kokosom in kakavovimi zrnci.
Hranimo v hladilniku oziroma na hladnem.
Kokosove rum kroglice s temno čokolado so super preprosta in zdrava sladica, ki jo lahko podarite za darilo ali postrežete ob praznovanjih, posebnih priložnostih.