Anina kuhinja

Kinder bueno tortice

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 9-10 tortic

Sestavine:

150 gramov keksov
200 gramov tortnega biskvita (ali baby piškotov)
70 gramov masla sobne temperature
50 gramov belo čokoladnega/lešnikovega namaza (lino lada) + 9/10 čajnih žličk za okras
3 žlice marelične marmelade
150 ml mleka
2 žlici vanilijevega sladkorja
2 žlici grenkega kakava v prahu
1-2 žlici ruma
200 gramov lešnikovega krokanta
9/10 Kinder bueno čokoladic

Postopek:

Natisni

Piškote zmiksamo do finega. Z impulzi zmiksamo še biskvit. Dodamo kakav, sladkor in premešamo.

Nato ročno vmešamo maslo, mleko, namaz, rum in marmelado. Pustimo stati v hladilniku 15-30 minut (lahko tudi dlje).

Oblikujemo večje kroglice. Povaljamo jih po krokantu. Izdolbemo luknjo z robom lesene kuhalnice. Nadevamo jo z namazom in dodamo čokoladico.

Takoj postrežemo ali hranimo v hladilniku.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]