Sestavine:
150 gramov keksov
200 gramov tortnega biskvita (ali baby piškotov)
70 gramov masla sobne temperature
50 gramov belo čokoladnega/lešnikovega namaza (lino lada) + 9/10 čajnih žličk za okras
3 žlice marelične marmelade
150 ml mleka
2 žlici vanilijevega sladkorja
2 žlici grenkega kakava v prahu
1-2 žlici ruma
200 gramov lešnikovega krokanta
9/10 Kinder bueno čokoladic
Postopek:
NatisniPiškote zmiksamo do finega. Z impulzi zmiksamo še biskvit. Dodamo kakav, sladkor in premešamo.
Nato ročno vmešamo maslo, mleko, namaz, rum in marmelado. Pustimo stati v hladilniku 15-30 minut (lahko tudi dlje).
Oblikujemo večje kroglice. Povaljamo jih po krokantu. Izdolbemo luknjo z robom lesene kuhalnice. Nadevamo jo z namazom in dodamo čokoladico.
Takoj postrežemo ali hranimo v hladilniku.