Sestavine:
Sestavine za smetanovo panakoto:
300 ml sladke smetane
3 lističi Dr.Oetker želatine v lističih
1-2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
Sestavine za kavno čokoladno kremo:
200 ml sladke smetane
65 gramov temne čokolade
65 gramov čokoladno lešnikovega namaza
65 gramov mascarpone sira + 40 ml sladke smetane za stepanje
1 čajna Dr.Oetker žlička vanilijeve arome
1 zvrhana žlica instant kave + 30 ml vrele vode
Sestavine za čokoladni ganach:
130 gramov sladke smetane
50 gramov temne čokolade
70 gramov mlečne čokolade
Dr. Oetker kakav v prahu za posip
Postopek:
NatisniŽelatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Sladko smetano zavremo, ji vmešamo sladkor v prahu in vmešamo ožete želatine.
Vlijemo v kozarčke in napolnimo nekje slabo polovico. Ohladimo do čvrstega.
Čokolado in čokoladni namaz v kozici z debelim dnom in na najnižji temperaturi stopimo. Pustimo da se ohladi na sobno temperaturo. Instant kavo vmešamo v vrelo vodo. Ohladimo. Mascarpone siru dodamo aromo, ohlajeno kavo in sladkor v prahu ter smetano. Stepemo v fino zmes.
Sladko smetano stepamo do točke da je mehko čvrsta – ob dvigu metlic se cofki zavihajo nazaj. Tretjino smetane dodamo k mascarpone kremi in kremo zmešamo. Vlijemo k preostali tekoči smetani da dobimo lepo enotno zmes. Vmešamo še stopljeno čokolado. Položimo v hladilnik da se krema očvrsti. Očvrščeno nabrizgamo na ohlajeno smetanovo panakoto.
Pripravimo še končni ganach. Sladko smetano zavremo. Vlijemo čez čokolado. Pustimo stati minuto, nato fino premešamo.
Ohladimo na sobno temperaturo in zlijemo čez kavno čokoladno kremo. Ohladimo v hladilniku. Vsaj za uro. Nato posipamo s kakavom v prahu.