Anina kuhinja

Karamela, mlečna čokolada, rum ježki na palčki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: hlajenje 1-2 uri

Količina: cca 10-12 ježkov na palčki

Sestavine:

Sestavine:
250 gramov baby/savojskih piškotov
100 gramov maslenih piškotov
120 gramov mascarpone sira ali kremnega sira
70 ml ruma
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve arome
1 žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu – po okusu
2 žlici marelične marmelade
100 gramov mlečne čokolade

Sestavine za okras:
250 gramov karamelne čokolade za obliv
karamelne drobtinice/hrustljavčki za okras
25 palčk za lizike

Postopek:

Natisni

Čokolado stopimo. Maslene piškote fino zmiksamo. Dodamo baby piškote in jih grobo zmiksamo – da ostane kak majhen košček.

Takrat dodamo vse ostale sestavine in z rokami premešamo. Postavimo v hladilnik za 1 uro ali v zamrzovalnik za 30 minut. Vmes na vodni kopeli stopimo karamelno čokolado.

Zmes oblikujemo v večje kroglice, ki pašejo v papirnate košarice za mafine – velikost golf žogic.

Palčko pomočimo v karamelno čokolado in zapičimo v oblikovanega ježka. Položimo v hladilnik za 30 minut ali za 15-20 minut v zamrzovalnik.

Ježke nato pomočimo v stopljeno karamelno čokolado. Odvečno čokolado otresemo stran in takoj okrasimo (čokolada se bo hitro strdila ker je ježek hladen, zato je hitrost pomembna). Ježke po dnu malce podrsamo, da gre na dnu odvečna čokolada stran in ne bo tam preveč čokolade.

Nato pa ga odložimo na rešetko in počakamo da se čokolada popolnoma strdi preden jih prestavimo v papirnate košarice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.