Anina kuhinja

Kamutov gres z jagodami in čokolado

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

300 ml mleka (kravjega, riževega, ovsenega)
3 zvrhane žlice Zlata ptička kamutovega zdroba
1 žlica javorjevega sirupa
ščepec cimeta
1 pest Zlata ptička ilofiliziranih jagod – ali svežih ali zamrznjenih
1 polna žlica Zlata ptička čokoladnega namaza
2 čajni žlički jagodne marmelade

Postopek:

Natisni

Mleku dodamo javorjev sirup in cimet in ga pripeljemo do točke tik pred vretje. Med rednim mešanjem vsujemo zdrob in ga kuhamo na srednjem ognju nekih 5 minut, da se lepo zgosti.

Takrat vmešamo narezane ilofilizirane, zamrznjene ali sveže jagode. Kuhamo minutko. Po okusu dosladkamo.

Čokoladni namaz malo pogrejemo na nizkem ognju da se utekočini.

Na vrh zdroba dodamo malo jagodne marmelade in prelijemo s stopljenim čokoladnim namazom. Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.