Sestavine:
150 gramov keksev
6 žlic sladke smetane
750 gramov vanilijevega sladoleda
550 gramov jagodnega sladoleda
200 gramov drobno narezanih svežih jagod
Za okras:
250 gramov vanilijevega sladoleda
250 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica sladkorja v prahu
Sveže jagode
Postopek:
NatisniSladoleda vzamemo iz zamrzovalnika 30 minut prej.
Na servirni krožnik ali pladenj dodamo obod tortnega pekača. Robove oboda namastimo in nanje pritrdimo papir za peko. Zmiksamo kekse. Zmiksanim vmešamo smetano in razporedimo po dnu pripravljenega tortnega oboda. Pritrdimo na dno.
Vanilijev sladoled spustimo skozi mešalnik da postane enoten in bolj tekoč.
Ponovimo z jagodnim. Premešanim ročno vmešamo narezane jagode.
Čez podlago najprej naredimo sloj vanilijevega sladoleda, nato jagodnega in postopek ponovimo. Pokrijemo in položimo v zamrzovalnik za vsaj 5-6 ur.
Zdaj zmešamo vanilijev sladoled za okras. Prelijemo ga po vrhu in oblikujemo z žlico vzorec. Ponovno zamrznemo torto, tokrat čez noč.
Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem v prahu do čvrstega. Z njo in jagodami torto okrasimo.








