Zaradi kolektivnega dopusta, bodo vsa naročila, oddana po 6.7.2020 v dostavo predana po 29.7.2020. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Jagodno vanilijeva panakota

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: minuta

Količina: 4 kozarčki

Sestavine:

Sestavine za smetanovo panakoto:
300 ml sladke smetane
200 ml mleka
5 lističev želatine
1 vanilijev strok
2 žlici sladkorja

Sestavine za jagodno panakoto:
400 gramov jagod – svežih ali zamrznjenih
100 ml vode
1 žlica limoninega soka
1-2 žlici sladkorja – po okusu
5 lističev želatine

Ostale sestavine:
jagodna marmelada za premaz po vrhu
sveže jagode – opcijsko

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo smetanovo panakoto. Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10-15 minut. V kozico zlijemo smetano, mleko, semena vanilijevega stroka, sladkor in segrejemo do točke tik pred vretjem.

Odstavimo za minutko, nato pa v smetano dodamo ožeto želatino in mešamo. Spustimo skozi cedilo in natočimo v pripravljene kozarčke, ki jih v obložen pekač položimo da ležijo.

Smetanovo panakoto hladimo 4-5 ur – najbolje pa kar čez noč.

Ko je smetanova panakota ohlajena, pripravimo jagodno. Želatino namočimo v mrzlo vodo. Jagode, vodo, sladkor stresemo v kozico in kuhamo minuto dve da se jagode skuhajo. Spasiramo do finega, vmešamo limonin sok in z vrha poberemo odvečne pene. Počakamo minuto da se malo ohladijo, nato pa vmešamo ožeto želatino. Počakamo da se jagodna zmes ohladi do mlačne temperature, nato pa v postavljene kozarčke s smetanovo panakoto dolijemo pripravljeno jagodno panakoto. Hladimo v hladilniku 4-5 ur ali čez noč. Jagode ki so nam ostale zvakumiramo z Boschevim paličnim mešalnikom, da bodo še dolgo zdržale v hladilniku.

 

Na vrh panakote dodamo čajno žličko jagodne marmelade in sveže jagode.

Jagodno vanilijeva panakota je super ideja za Valentinov praznik. V kolikor svežih jagod ne najdete ali vam nesezonske niso všeč, brez težav uporabite zamrznjene.

Pri pripravi mi je pomagal najnovejši Boschev palični mešalnik Ergomixx, ki ima kot dodatek tudi nastavek+vrečke+škatlo za vakumiranje. Da ne omenjam, da ima res odlično moč – 1000-vatno, kar ni zanemarljivo. Priznam da je moja trenutno najljubša nova pridobitev in neverjetno kako zelo mi v kuhinji pride prav. 🙂

Več o njem najdete tukaj.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]