Anina kuhinja

Jagodni limonini puding razpokanci

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: cca 30-40 piškotov

Sestavine:

Sestavine:
100 gramov masla sobne temperature
100 gramov navadnega kristalnega sladkorja
50 gramov Dr. Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
sok in lupina ene bio limone
1 jajce
180 gramov bele moke
2 vrečki Dr.Oetker jagodnega pudinga
1-2 čajni žlički Dr.Oetker jedilnega rdečega barvila – opcijsko za bolj močno barvo (okus po jagodi in nežna roza barva bo tudi brez)
2 čajni žlički Dr. Oetker pecilnega praška
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip
kristalni sladkor za posip

Postopek:

Natisni

Sladkor in vanilijev sladkor zmešamo. Moko, puding prašek in pecilni prašek zmešamo.

Maslo in sladkorje mešamo toliko časa da se prostornina podvoji in se sladkor v maslu zdrobi v kremo. Takrat prilijemo limonin sok,barvilo, jajce in limonino lupinico. Na hitro premešamo.

Nato vmešamo še moko, puding in pecilni prašek. Dobimo pacasto zmes, ki jo pokrijemo s plastično folijo za živila in položimo v hladilnik za 1-2 uri. Lahko tudi čez noč.

Iz zmesi zajemamo čajno žličko zmesi, oblikujemo kroglico in jo povaljamo po kristalnem sladkorju, nato pa še po sladkorju v prahu.

Položimo jih na papir za peko in pečemo v segreti pečici na 180 stopinj za 8-10 minut. Ohladimo in hranimo v dobro zatesnjeni posodi 1-2 tedna.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.