Anina kuhinja

Jagodni bezgovi tortni ježki

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: cca 10-12 ježkov - odvisno od velikosti

Sestavine:

Sestavine:
600 gramov tortnega biskvita (biskvita, ki ostane od obrezovanja, kolačkov… – v kolikor ni časa lahko tudi kupljenega)
250 gramov mascarpone sira
150 gramov spasiranih jagod
50 gramov bezgovega sirupa
7-8 svežih jagod – narezanih
200-300 gramov dmBio piškotov
3-5 žlice dmBio kristalnega sladkorja
2-3 žlice dmbio limoninega soka

200 gramov bele kuverture/čokolade
100 gramov sladke smetane
dmBio liofilizirane jagode za okras

Postopek:

Natisni

Tortni biksvit fino nadrobimo ali na hitro zmiksamo. Mascarpone sir, bezgov sirup, limonin sok, spasirane sveže jagode in narezane jagode zmešamo. Piškote zmiksamo do finega.

K nadrobljenemu biskvitu dodamo jagodno zmes, kristalni sladkor in dve tretjine piškotov, ter vse skupaj premešamo. Če je zmes preredka dodamo še preostale piškote. Pustimo stati 10 minut, nato pa oblikujemo ježke poljubne velikosti. Položimo jih v hladilnik za 1-2 urici, da se ohladijo.

Vmes zavremo sladko smetano. Vrelo odstavimo in vanjo dodamo nadrobljeno belo čokolado. Počakamo minutko, nato fino premešamo in ohladimo na sobno temperaturo.

Ježke oblijemo s čokolado in jim na sredino zapičimo vilico.

Potresemo jih z narezanimi ilofiliziranimi jagodami. Položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri, potem pa postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]