Sestavine:
Sestavine za piškotno podlago:
150 gramov maslenih piškotov
1 žlica marelične ali breskove marmelade
40 gramov masla
Sestavine za belo-čokoladno kremo:
500 gramov Bam belih čokoladnih kapljic
350 ml sladke smetane
Sestavine za kremo:
300 ml sladke smetane
400 gramov kremnega sira
400 gramov mascarpone sira
300-400 gramov svežih jagod + za okras
4 žlice jagodne marmelade
2 žlici burbonskega vanilijevega sladkorja
8 lističev želatine
Dodatno za okras:
– Bam belo čokoladni crispyi
– Bam temno čokoladni crispyi
Postopek:
NatisniPiškote zmiksamo in jim vmiksamo stopljeno maslo in marmelado.
Razporedimo po dnu pripravljenega tortnega oboda na servirnem pladnju.
Premažemo z jagodno marmelado. Čeznjo razporedimo dve tretjine razrezanih jagod.
350 ml sladke smetane segrejemo do točke tik pred vretjem. Vanjo vmešamo belo čokolado in pustimo nekaj minut. Fino premešamo in ohladimo.
Želatino namočimo v hladno vodo.
Kremni sir, mascarpone sir, sladkor in preostalo sladko smetano fino stepemo.
Vmešamo dve tretjini ohlajene belo čokoladne kreme in fino premešamo. Po okusu dosladkamo s sladkorjem v prahu.
Želatino ožamemo in skupaj z 40 ml vode stopimo na nizkem ognju.Vmešamo jo v pripravljeno kremo.
Vmešamo še preostale narezane jagode in kremo zlijemo čez pripravljeno podlago.
Položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje čez noč. Preostalo čokoladno kremo položimo v hladilnik.
Ohlajeno torto izrežemo iz oboda in jo po vrhu prelijemo s preostalo čokoladno kremo, da teče po robovih dol. Okrasimo.
Jagodni belo čokoladni chesecake brez peke sem pripravljala s čudovitimi Bam čokoladnimi izdelki iz spletne trgovine Moja čokolada.
Zanje lahko s kodo ANINAKUHINJA vnovčite brezplačno poštnino ali s kodo ANA10 uporabite 10% popusta na nakup. 😉