Anina kuhinja

Jabolčna cimetova smetanova tortica

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 3-4 minute

Količina: za pravokotni visok pekač velikosti 30x10 cm

Sestavine:

Osnovne sestavine:
10-12 savojskih/baby piškotov
2 žlici marelične marmelade
100 ml mleka

Sestavine za jabolčno kremo:
400 ml jabolčne fine kaše
100 ml vode
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
2 žlici limoninega soka
1-2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu – odvisno od kislosti jabolčne kaše (moja je bila iz domačih zgodnjih jabolk in je bila kisla)
1/2 čajne žličke cimeta
2 žlici masla

Sestavine za kremo:

500 ml sladke smetane
1 vrečka Dr.Oetker želatine fix
2 žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
cimet v prahu za okrasni posip

Postopek:

Natisni

Piškote namočimo v mleko in razporedimo po pravokotnem pekaču. Premažemo kih z marmelado.

Jabolčno kašo dodamo v kozico in zavremo.

V drugi posodi zmešamo vodo s praškom za puding. Vmešamo k jabolčni kaši. Dodamo vse ostale sestavine za nadev fino premešamo in po okusu dosladkamo.

Prelijemo čez piškote in popolnoma ohladimo. Hladimo vsaj 5-6 ur v hladilniku ali čez noč.

Sladko smetano stepemo do mehkega. Vmešamo želatino in mešamo še slabo minuto. Vmešamo sladkor v prahu in smetano nadevamo čez ohlajen puding. Potresemo s cimetom in zrežemo ter postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]