Sestavine:
- 70 gramov bučnih semen
- 2 čajni žlički medu
- 2 čajni žlički sladkorja po želji (navadni, rjavi, kokosovi, trsni, vanilijevi)
- ščepec soli
Postopek:
Natisni- Pečico segrejemo na 150 stopinj. V posodi zmešamo med, sol in sladkorja. Dodamo nekaj kapljic vrele vode, da dobimo fin sirup.
- V sirup stresemo bučna semena in vse skupaj fino premešamo.
- Na pekač obložen s papirjem za peko polagamo majhne kupčke semen. Pekač položimo za 15 minut v pečico. Spremljamo, da se semena ne zažgejo. Važno je, da se nežno obarvajo in takrat so končana.
- Pekač odstranimo iz pečice in hrustljavčke toliko ohladimo, da lahko z njimi lažje rokujemo. Potem jih pritisnemo malce bolj skupaj, če so se preveč razlezli in jih pustimo da se popolnoma ohladijo in očvrstijo.
- Hladne postrežemo ali shranimo v neprodušne posodice do prihoda gostov.
Hrustljavčki pašejo v zgodbo idej za družinke malice, ki jo najdete tukaj.