Anina kuhinja

Preprosta pirina jabolčna pita s cimetom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • 200 gramov pirine moke
  • 120 gramov masla
  • 60 gramov svetlega trsnega sladkorja + 2 žlici za nadev
  • 20 gramov Kotanyi cimetovega sladkorja
  • 1 žlica Kotanyi vanilijevega sladkorja
  • 1 majhno jajce
  • 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška
  • dober ščep Kotanyi mletega ingverja
  • ščep Kotanyi muškatnega oreščka
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi mletega cimeta
  • 4-5 večjih jabolk
  • 1 čajna žlička koruznega škroba

Postopek:

Natisni
  1. Moko, sladkor, cimetov sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek in sol stresemo v multipraktik. Premešamo.
  2. Dodamo jajce in narezano hladno maslo. Zmiksamo, da dobimo drobljivo testo.
  3. Jabolka olupimo in narežemo na četrtine. Četrtine narežemo na tanke koščke. Jabolka zmešamo s sladkorjem, žlico koruznega škroba, cimetom, muškatnim oreščkom in mletim ingverjem.
  4. Manjši pekač za pite po dnu obložimo s papirjem za peko. Dobro polovico zmesi pritisnemo ob dno pekača.
  5. Po testu razporedimo pripravljena jabolka. Čeznje z rokami nadrobimo preostalo drobljivo zmes.
  6. Pekač položimo v pečico segreto na 190 stopinj za 45-55 minut.
    Pito popolnoma ohladimo in šele potem postrežemo. Zraven odlično paše sladoled ali stepena smetana.

oglasek (1)

[sg_popup id=1]