Sestavine:
- 200 gramov pirine moke
- 120 gramov masla
- 60 gramov svetlega trsnega sladkorja + 2 žlici za nadev
- 20 gramov Kotanyi cimetovega sladkorja
- 1 žlica Kotanyi vanilijevega sladkorja
- 1 majhno jajce
- 1 zravnana čajna žlička pecilnega praška
- dober ščep Kotanyi mletega ingverja
- ščep Kotanyi muškatnega oreščka
- 1/2 čajne žličke Kotanyi mletega cimeta
- 4-5 večjih jabolk
- 1 čajna žlička koruznega škroba
Postopek:
Natisni- Moko, sladkor, cimetov sladkor, vanilijev sladkor, pecilni prašek in sol stresemo v multipraktik. Premešamo.
- Dodamo jajce in narezano hladno maslo. Zmiksamo, da dobimo drobljivo testo.
- Jabolka olupimo in narežemo na četrtine. Četrtine narežemo na tanke koščke. Jabolka zmešamo s sladkorjem, žlico koruznega škroba, cimetom, muškatnim oreščkom in mletim ingverjem.
- Manjši pekač za pite po dnu obložimo s papirjem za peko. Dobro polovico zmesi pritisnemo ob dno pekača.
- Po testu razporedimo pripravljena jabolka. Čeznje z rokami nadrobimo preostalo drobljivo zmes.
- Pekač položimo v pečico segreto na 190 stopinj za 45-55 minut.
Pito popolnoma ohladimo in šele potem postrežemo. Zraven odlično paše sladoled ali stepena smetana.