Anina kuhinja

Gresovi mafini brez peke z belo čokolado in jagodami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 12 mafinov

Sestavine:

Sestavine za mafine:
1 liter mleka
9 žlic pšeničnega zdroba/gresa
3 polne žlice Dr.Oetker koruznega škroba
3 žlice Dr.Oetker mletega vanilin sladkorja
2-3 žlice navadnega sladkorja
2 žlice masla

Sestavine za obliv:
160 gramov bele čokolade
80 gramov sladke smetane

Sestavine za okras:
Dr. Oetker grobo mleti mandlji
sveže jagode

Postopek:

Natisni

V dva decilitra mleka zmešamo koruzni škrob.

V preostalo mleko dodamo sladkorja in segrejemo do vročega. Med rednim mešanjem vmešamo gres, nato pa še mešanico s koruznim škrobom. Na nizko srednjem ognju med rednim mešanjem kuhamo nekih 5-10 minut, da gres skuha in dobimo gosto zmes. Po potrebi dolijemo še malo mleka, če se zaradi gostote zmes ne pusti mešati.

V skuhano zmes vmešamo maslo in nadevamo v namaščene papirnate košarice za mafine.

Pripravimo preliv. Sladko smetano zavremo. Vmešamo čokolado in prelijemo po vrhu.

Ohladimo. Nato pa okrasimo z mletimi mandlji in jagodami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.