Anina kuhinja

Gratinirane smetanove čokoladne palačinke z bananami – BREZ PEKE

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: večji ovalni pekač

Sestavine:

Sestavine za palačinke:
12 zravnanih žlic pšenične moke
2,5 dcl mleka
4 jajca
2 žlice sončničnega olja
1/5 čajne žličke soli
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome

Sestavine za kremo:
700 ml sladke smetane
150 gramov mascarpone sira
3 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
4 Dr. Oetker lističi želatine
1/2 limone
1 žlice Dr. Oetker vanilijeve paste

Sestavine za nadev palačink:
300 gramov mascarpone sira
200 gramov čokoladnega namaza
1 žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu
2-3 večje banane

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za palačinke temeljito zmešamo v enotno zmes. Na papirnato brisačko dodate malo olja in z njo premažete ponev. Na ponvi spečemo palačinke.

Želatino namočimo v mrzlo vodo. V eno posodo dodamo 500 ml sladke smetane in jo stepamo do točke da se začne peniti ampak je še tekoča. Ostalo smetano dodamo v posodo, skupaj z mascarpone sirom, limoninim sokom, vanilijevo pasto in sladkorjem. Fino zmiksamo.

Omehčano želatino dodamo v kozico ki smo ji dodali toliko vode da je pokrila dno. Segrevamo na najnižji temperaturi da se popolnoma otekočini. takšno med rednim miksanje vmešamo v sladko smetano.

Polovico sladke smetane vlijemo k mascarpone mešanici in fino zmešamo. Nato preostalo smetano in mascarpone mešanico z metlico nežno premešamo da dobimo enotno zmes. Po okusu dodamo še malo sladkorja ali limoninega soka.

Mascarpone sir za nadev, sladkor in čokoladni namaz zmiksamo v fino kremo. Banane narežemo na drobno.

Palačinke nadevamo in zvijemo kot vidite na slikah.

Na dno pekača dodamo malce smetanove kreme nato pa nanjo naložimo nadevane palačinke.

Pokrijemo s preostalo kremo in položimo v hladilnik za vsaj 5 ur – najbolje čez noč.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.