Zmes za palačinke. |
Spečene palačinke in tunin nadev. |
Nadevana palačinka. |
Zložene palačinke na pomaščenem pekaču. |
Polivka. |
Prelite palačinke z polovko pred peko. |
Še zadnji dodatek sira. |
Pečena prepolovljena gratinirana palačinka. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
Za 5 gratiniranih palačink.
– 0,25 litra mleka
– 1 jajce
– 1 žlica olja
– ščep soli
– 6 zvrhanih žlic moke
– 2 mali konzervi tune
– 5 zvrhanih čajnih žličk kisle smetane
– 2 pesti naribanega sira
– ščep origana, popra
– 100 ml smetane za kuhanje
– 1 jajce
– 5-6 žlic mleka
– 2 pesti sira
– 1 žlica moke
– ščep soli, popra
Sestavine za palačinke zmešate z električnim mešalnikom. Palačinke spečete ( več nasvetov za peko palačink najdete tukaj).
V manjši posodi zmešate tuno, kislo smetano, sir, origano in poper. Palačinke nadevate z nadevom ( 1/5 nadeva na palačinko ) in jih tesno polagate zvite drugo zraven druge v pomaščen pekač.
V posodi kjer ste zmešali nadev nato zmešate jajce, smetano za kuhanje, mleko, moko, 1 pest sira, sol in poper. Zmes dobro zmešajte da ne bodo v njej grudice od moke. Zmes prelijte čez palačinke in pekač malce pretresite da se tekočina lepo razporedi. Če želite da tekočina prekriva palačinke dodajte še kakšnih 100 ml smetane in 1 jajce, v tekočo zmes. Lahko pa imate poliva malce manj, in na koncu čez palačinke potresete še preostali sir.
Pekač položite v segreto pečico na 200 stopinj za 20-30 minut ( odvisno od željene zapečenosti ).