Sestavine:
3 kg breskev
30 gramov Dr. Oetker citronske kisline
400 gramov sladkorja
voda
Ideja za postrežbo:
stepena sladka smetana in hrustljavi sladki dodatki – jaz sem uporabila Dr. Oetker krokant
Postopek:
Natisni- Breskve operemo, olupimo, razpolovimo in razkoščičimo. Položimo jih v večjo posodo in jih zalijemo z vodo da jih ta pokriva.Pripeljemo do vretja, nato pa na nizki temperaturi počasi kuhamo 15-17 minut, da se omehčajo. Takšne spasiramo na fino.
V drugo posodo dodamo 5 litrov vode. Primešamo ji sladkor in vsebino med mešanjem pripeljemo do vretja. Pustimo jo vreti 3-4 minute, nato pa vanjo vlijemo spasirane kuhane breskve. Vmešamo citronsko kislino in sok ponovno zavremo. Kuhamo ga neke dodatne 3-4 minute, nato pa vlijemo v sterilizirane steklenice. Dobro pritrdimo in zavijemo v večjo brisačo da se počasi ohladijo. Dan kasneje jih prestavimo v shrambo.