Anina kuhinja

Gosta omaka iz muškatne buče

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

Za 1-2 osebi.

SESTAVINE:

– polovica male muškatne buče
– 100 ml smetane za kuhanje
– 3 stroki česna
– 1 dcl mleka
– 1-2 dcl jušne osnove (ali polovica goveje kocke z vodo)
– ščepec peteršilja, majarona, soli in popra
– 1/3 čajne žličke paradižnikove mezge
– 1/3 čajne žličke sladke paprike v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Bučko olupimo, ji odstranimo peške in jo narežemo na manjše kocke, debeline približno slabega centimetra.

Prav tako olupimo česen in ga narežemo na čim manjše koščke.
V ponev zlijemo malce olja in mu dodamo bučko in česen. Vse skupaj malce popražimo in nato dolijemo jušno osnovo, ter dodamo sol, poper, peteršilj, majaron, paradižnikovo mezgo in papriko v prahu.

Posodo pokrijemo in vse skupaj na manjši do srednji temperaturi kuhamo kakšne 15 minut, da bučka postane mehka. Če vidimo da med tem časom juha izhlapi je dodamo še malo. Prav tako med kuhanjem vse skupaj nekajkrat premešamo. Prilijemo še smetano, dobro premešamo, ter postrežemo.

Postrežemo jo lahko zraven raznih mesnih in krompirjevih jedi.

Dober tek!