Sestavine:
200 gramov lešnikov (z lupino ali brez)
100 gramov temne čokolade
50 gramov sladkorja v prahu
50 gramov grobo mletih mandljev
Postopek:
NatisniLešnike stresemo na papir za peko in pražimo v segreti pečici na 180 stopinj 8-10 minut da lepo zadišijo.
Med praženjem stopimo čokolado. V posodo dodamo sladkor v prahu in mlete mandlje. Premešamo.
Pražene lešnike olupimo (v kolikor pripravljamo z neolupljenimi lešniki) in ohladimo. Nato jih premešamo s stopljeno čokolado. Takšne prestavimo v posodo s sladkorjem in mandlji. Vse skupaj premešamo in z rokami malce pristisnemo v lešnike.
Razporedimo po papirju za peko da so lešniki ločeni in se ne držijo skupaj. Počakamo da se čokolada strdi, nato pa shranimo v neprodušen kozarček ali posodico.
Lešniki so tudi čudovita ideja za darilo. 😉