Anina kuhinja

Dvojno čokoladni veganski mafini

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: cca 18 minut

Količina: 12 kolačkov

Sestavine:

Sestavine:
210 gramov bele moke
40 gramov Dr. Oetker kakava v prahu
150 gramov Dr.Oetker sweet zero sladkorja (ali klasičnega sladkorja)
20 gramov Dr.Oetker Sweet zero vanilijevega sladkorja (ali klasični vanilijevega sladkorja)
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
120 ml rastlinskega mleka
80 ml sončničnega olja (ali kokosovega)
3 manjše zrele banane

12 čajnih žličk veganskega čokoladnega namaza
+
100 gramov Dr.Oetker čokoladnih kapljic

Postopek:

Natisni

Banano fino pretlačimo in jo zmešamo z oljem, mlekom. V večjo skledo dodamo moko,kakav v prahu, sladkorja in pecilni prašek. Tekoče sestavine zmešamo k suhim.

V modelčke za mafine nadevamo po žlico zmesi. Na sredino dodamo čajno žličko čokoladnega namaza in pokrijemo s preostalo zmesjo. Potresemo s čokoladnimi kapljicami.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj, na zgornjo tretjino in pečemo 20 minut. Takrat preverimo če zobotrebec iz mafina pride ven čist. V kolikor ja, mafine vzamemo iz pečice. V kolikor ne, pečemo še dodatne 2-3 minute.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]