Anina kuhinja

Domače žemljice

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 6-8 žemljic

Sestavine:

500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
1 vrečka suhega kvasa
10 gramov soli

olje za premaz

Postopek:

Natisni

V moko vmešamo suhi kvas in sol.

Mleko segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 10-15 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.

Razdelimo ga na 6-8 delov (odvisno od željene velikosti štručk). Vsak del posebej oblikujemo v kroglico. Vsako kroglico malce zvaljamo v obliko elipse in na sredini čisto do dna močno pritisnemo ročaj kuhalnice.

Odložimo na papir za peko.

Štručke pokrijemo in vzhajamo 30 minut.

Nato jih pečemo na 200 stopinj 10 minut, z vključeno paro ali dodanim kozarčkom vode na dnu, če parne pečice nimate. Po desetih minutah premažemo z oljem in pečemo še 5 minut.

Pečene pokrijemo z vlažno krpo, če želimo mehko skorjo. Če želimo hrustljavo pa jih ohladimo na rešetki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.