Anina kuhinja

Domače sirove štručke

Moka, olje in sol v posodi.

 

Dodajanje vzhajanega kvasa v luknjico na sredini moke.
Zgnetenemu testu dodamo sir in ga vgnetemo v testo.
Narejeno testo v pripravi na vzhajanje.
Testo po vzhajanju.
Znova pregneteno testo razdeljeno na 4 dele.
Ustvarjene štručke.

 

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut priprave + 1 ura vzhajanja + 30 minut peke

Za 4 štručke.

SESTAVINE:

– 16 -17 zvrhanih žlic moke
– 1,5 dcl vode
– 2-3 žlice olja ( olivnega ali sončničnega )
– 1 čajna žlička soli
– 20 g kvasa
– ščepec sladkorja
– 2 pesti naribanega sira

OPIS PRIPRAVE:

V kozarec nalijemo toplo vodo in ji dodam zdrobljen kvas in sladkor. Kozarec pokrijemo in pustimo 10 minut počivati, da kvas vzide. Medtem v posodo stresemo 14 žlic moke in ob robovih natresemo sol. Dodamo še olje in na sredini naredimo luknjico. V to luknjo potem počasi vmešamo vzhajan kvas s leseno kuhalnico. Ko tekočino lepo vmešamo, stresemo vsebino na delovno površino in jo dobro pregnetemo. Pregneteni dodamo pest sira in ga dobro vgnetemo v testo. Testo nato položimo v pomokano posodo in malce moke potresemo še po vrhu testa, ter ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati slabo uro.
Vzhajano testo ponovno malce zgnetemo da iz njega stisnemo zrak, nato pa ga razdelimo na 4 dele in jih oblikujemo v štručke. Položimo jih na pomaščen peki papir na pekaču. Po vrhu jim potresemo preostali sir, ter jih pustimo kakšnih 15 minut da se malce napihnejo z zrakom ( oz. da testo malo vzide ), nato pa jih položimo v segreto pečico na 180 stopinj za približno pol ure. ( odvisno od željene zapečenosti kruha – 5 minut gor ali dol )
Spečene nato pokrijemo z malce vlažno kuhinjsko krpo dokler ne postanejo tople, saj tako skorja ne bo preveč trda. Če pa imate radi trdo skorjo, jih ne pokrivajte.

  Dober tek