Anina kuhinja

Domače arašidovo maslo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 kozarček

Sestavine:

  • 200 g olupljenih in nesoljenih arašidov
  • 1/2 čajne žličke soli
  • zravnana čajna žlička svetlega medu ali agavinega sirupa
  • čajna žlička Kotanyi orehovega olja ali sončničnega olja, repičnega ali olivnega

Postopek:

Natisni
  1. Arašide stresemo na papir za peko in jih položimo v segreto pečico na 180 °C za 6–8 minut. Vmes jih enkrat premešamo. Pražene ohladimo.
  2. Stresemo jih v multipraktik in jih meljemo, dokler ne dobimo kremaste zmesi. To ponavadi traja približno 10 minut. Zatem dodamo sol, med in olje.
  3. Vse skupaj na hitro zmiksamo, da se sestavine dobro premešajo. Arašidovo maslo preložimo v kozarec in ga dobro pritrdimo.
  4. Hranimo ga lahko v hladilniku približno en mesec.Za hrustljavo arašidovo maslo grobo zmeljite 1 pest praženih arašidov in jih vmešajte v maslo.