Sestavine:
- 200 g olupljenih in nesoljenih arašidov
- 1/2 čajne žličke soli
- zravnana čajna žlička svetlega medu ali agavinega sirupa
- čajna žlička Kotanyi orehovega olja ali sončničnega olja, repičnega ali olivnega
Postopek:
Natisni- Arašide stresemo na papir za peko in jih položimo v segreto pečico na 180 °C za 6–8 minut. Vmes jih enkrat premešamo. Pražene ohladimo.
- Stresemo jih v multipraktik in jih meljemo, dokler ne dobimo kremaste zmesi. To ponavadi traja približno 10 minut. Zatem dodamo sol, med in olje.
- Vse skupaj na hitro zmiksamo, da se sestavine dobro premešajo. Arašidovo maslo preložimo v kozarec in ga dobro pritrdimo.
- Hranimo ga lahko v hladilniku približno en mesec.Za hrustljavo arašidovo maslo grobo zmeljite 1 pest praženih arašidov in jih vmešajte v maslo.