Anina kuhinja

Domača mešanica za čokoladni puding

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: /

Količina: 1 kozarec

Sestavine:

  • Sestavine za domačo puding mešanico:
  • 240 g koruznega škroba
  • 45 g kakava v prahu
  • 45 g mlečne čokolade
  • ½ zravnane čajne žličke soli
  • majhen ščepec Kotanyi cimeta
  • 200 g sladkorja
  • 20 g Kotanyi vanilijevega sladkorja
  • Sestavine za domači čokoladni puding za 4 porcije:
  • 500 ml mleka
  • 110 g mešanice za puding

Postopek:

Natisni
  1. Opis priprave čokoladne mešanice za puding:
    Čokolado z dodanim navadnim in vanilijevim sladkorjem zmeljemo v multipraktiku v droben prah.
    V posodi dobro zmešamo vse sestavine za puding mešanico in jo prestavimo v kozarec, ki se lahko dobro zapre.
    Tako pripravljeno mešanico hranimo v hladnem in suhem prostoru.
  2. Opis priprave za domač čokoladni puding:
    Tri četrtine mleka zlijemo v manjšo posodo in jo pristavimo na štedilnik na najvišjo temperaturo.
    Medtem ko se mleko v posodi segreva, preostalo mleko zlijemo v drugo posodo in vanj z metlico temeljito vmešamo domačo mešanico za puding.
    Tik preden mleko zavre, vanj počasi z metlico vmešamo zmešano čokoladno zmes in vsebino pripeljemo do vretja. Puding kuhamo še nadaljnih nekaj minut in ga medtem skrbno mešamo.
    Tako pripravljenega pretočimo v kozarce. Postrežemo lahko toplega ali hladnega.