Anina kuhinja

Davidov kruhek – Ana kuha oddaja

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 50 minut

Količina: pekač cca 25x10 cm

Sestavine:

500 gramov Mlinotest Semola moke (ali druge pšenične moke – navadna bela, črna, polbela)
500 ml vode z mehurčki
2 ravni čajni žlički soli – 10 gramov
1 vrečka suhega kvasa – 7 gramov
2-3 pesti mešanice semen (sezam, laneno seme, bučna semena, ovseni kosmiči)

Postopek:

Natisni

Moko zmešamo s soljo, kvasom in mešanico semen. Vmešamo vodo z mehurčki. Mešano da se sestavine lepo povežejo.

Testo prestavimo v namaščen pekač in ga pokrijemo. Pustimo vzhajati 30-45 minut.

Nato kruh položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 50 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.