Sestavine:
Sestavine:
4 piščančja prsa
1 čajne žlička čajne žličke soli
1/3 čajne žličke belega popra
1/3 čajne žličke suhega česna
8 rezin kuhanega ali pečenega pršuta ali šunke
8 manjših rezin sira (gavda, edamec, ementaler)
3 večja jajca
6-7 žlic moke
10-12 žlic drobtin
olje za cvretje
Sestavine za tenstan krompir:
6-7 kuhanih in olupljenih krompirjev
1 večja rumena čebula
3-4 žlice rastlinskega olja ali masti
2/3 čajne žličke soli
Druge ideje za postrežbo:
tenstan krompir – tega sem izbrala sama
pire krompir
pečen krompir
njoki v preprosti smetanovi omaki
Postopek:
NatisniPrsi z nožem zarežemo kot prikazuje video. Odrežemo spodnji špičast del in med dvema papirjema za peko dobro stolčemo. Sol, poper in česen zmešamo.
Mešanico vtremo v meso. Na meso dodamo pršut in sir in zvijemo. Zvitek zvijemo v folijo za živila in položimo v hladilnik za 30 minut – lahko tudi več. (lahko pripravite tudi dan prej in počaka v hladilniku)
Vmes naribamo krompir in narežemo čebulo. Na olju in srednji temperaturi čebulo popražimo da se rjavkasto obarva. Med praženjem jo malo posolimo. Dodamo krompir in preostalo sol, premešamo in na srednji temperaturi pražimo nekih 20-30 minut – za čas priprave zvitkov. Vmes občasno premešamo – ne prepogosto da se na dnu krompir malo zapeče.
Jajca z vilico stepemo in malo solimo. Meso povaljamo po moki, nato stepenih jajcih in nazadnje po drobtinah. Za debelejšo skorjo, ponovimo ponovno del z jajci in drobtinami.
Cordon bleu ocvremo v olju ki je segreto na 6 stopnji od 9. Ker je debel bo potreboval vsaj 7-8 minut na vsaki strani da bo spečen tudi na sredini. Zato mora biti temperatura olj nižja da se ne bo preveč zapekel.
Ocvrt cordon bleu postrežemo s tenstanim krompirjem.