Sestavine:
Sestavine za bajadere:
140 gramov lešnikov
100 gramov mandljev
150 gramov riževi vaflji
250 gramov datljev
140 mililitrov datljevega sirupa
7 polnih žlic Proteini.si arašidovega masla
2 čajni žlički cimeta
10 kapljic pomarančnega eteričnega olja ali lupinica 2 pomaranč
sok ene pomaranče
2 žlice vanilijeve arome
150 gramov temne čokolade
2 žlici pomarančnega džema (ali mareličnega)
100 gramov grobe kokosove moke
Sestavine za preliv:
200 gramov rastlinske smetane
200 gramov temne čokolade
5 kapljic pomarančnega eteričnega olja ali lupinica 1 pomaranče
+
čokoladne mrvice – opcijsko
Postopek:
NatisniV multipraktiku fino zmiksamo riževe krekerje, oreščke, kokosovo moko, datlje in cimet. Stresemo v skledo in dodamo datljev sirup, pomarančni sok, stopljeno čokolado, vanilijevo aromo, pomarančni džem in arašidovo maslo. Zmešamo in pretresemo v obložen pekač s folijo za živila.
Smetano zavremo. Umaknemo iz ognja in vanjo dodamo čokolado. Pustimo stati 5 minut, nato pa premešamo. Dodamo pomarančno eterično olje. Prelijemo čez spodnjo zmes. Postresemo z mrvicami.
Položimo v hladilnik za 5 ur ali najbolje kar čez noč. Zrežemo in postrežemo.