Moko, kakav v prahu in pecilni prašek presejemo in zmešamo. Sladkor in vanilijev sladkor premešamo. V posodi izmerimo količino olja in mleka. V pekač za mafine položimo papirnate košarice.
V eno posodo dodamo beljaka in iz njiju stepemo sneg.
V drugo posodo dodamo rumenjaka in jima dodamo sladkor, rumov sladkor, sol in vanilijevo pasto. Vsebino stepamo do svetlo rumene barve.
Po tem času dodamo tretjino zmešane kakavove moke in tretjino odmerjene količine olja z mlekom. Vsebino premešamo in postopek ponovimo še dvakrat.
Nazadnje nežno vmešamo še sneg.
V papirnate košarice nadevamo slabo žlico čokoladne zmesi. Nanjo položimo dva debela koščka jedilne čokolade. Čokolado prekrijemo s preostalo čokoladno zmesjo.
Nepečene kolačke položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 18 minut.
Pečene kolačke nemudoma prestavimo iz pekača in s tem ustavimo proces peke, ter jih ohladimo.
Komentarji
Mene pa zanima ali se čokoladno polnilo strdi ,ko se mafini ohladijo? Hvala za info 🙂
Petra, čokolada postane trša na sredini. Če želiš tekočo tudi ko so ohlajeni, uporabi čokoladni namaz. 🙂
Pozdravljeni!
V eni od oddaj Ana kuha, ki se trenutno ponavlja na pop tv…ste pripravljali halloween mafine, zanima me recept za “duhce”?!
Hvala Urška
Urška, ti pošljem recept 😉
G. Ana tudi mene bi zanimal recept za te halloween duhce ??
Hvala že v naprej ?
Mene pa zanima ali se čokoladno polnilo strdi ,ko se mafini ohladijo? Hvala za info 🙂
Petra, čokolada postane trša na sredini. Če želiš tekočo tudi ko so ohlajeni, uporabi čokoladni namaz. 🙂
Pozdravljeni!
V eni od oddaj Ana kuha, ki se trenutno ponavlja na pop tv…ste pripravljali halloween mafine, zanima me recept za “duhce”?!
Hvala Urška
Urška, ti pošljem recept 😉
G. Ana tudi mene bi zanimal recept za te halloween duhce ??
Hvala že v naprej ?
Sem poslala na meil. 😉