Anina kuhinja

Čokoladni mafini s čokoladno sredico

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 18 minut

Količina: 12

Sestavine:

  • 60 gramov sladkorja
  • 30 gramov rumovega sladkorja Kotanyi (ali 30 gramov navadnega sladkorja + 2 žlici ruma)
  • 1 čajna žlička vanilijeve paste (aližlica vanilijevega sladkorja)
  • 2 jajca
  • 230 gramov pirine ali navadne moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1,5 dcl riževega ali kravjega mleka
  • 0,5 dcl sončničnega olja
  • 30 gramov grenkega kakava
  • 1/2 čajne žličke mlete kave
  • ščepec soli
  • 300 gramov jedilne čokolade

Postopek:

Natisni
  1. Moko, kakav v prahu in pecilni prašek presejemo in zmešamo. Sladkor in vanilijev sladkor premešamo. V posodi izmerimo količino olja in mleka. V pekač za mafine položimo papirnate košarice.

  2. V eno posodo dodamo beljaka in iz njiju stepemo sneg.
  3. V drugo posodo dodamo rumenjaka in jima dodamo sladkor, rumov sladkor, sol in vanilijevo pasto. Vsebino stepamo do svetlo rumene barve.

  4. Po tem času dodamo tretjino zmešane kakavove moke in tretjino odmerjene količine olja z mlekom. Vsebino premešamo in postopek ponovimo še dvakrat.
    Nazadnje nežno vmešamo še sneg.

  5. V papirnate košarice nadevamo slabo žlico čokoladne zmesi. Nanjo položimo dva debela koščka jedilne čokolade. Čokolado prekrijemo s preostalo čokoladno zmesjo.

  6. Nepečene kolačke položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 18 minut.
  7. Pečene kolačke nemudoma prestavimo iz pekača in s tem ustavimo proces peke, ter jih ohladimo.

Komentarji

    1. Petra, čokolada postane trša na sredini. Če želiš tekočo tudi ko so ohlajeni, uporabi čokoladni namaz. 🙂

  1. Pozdravljeni!
    V eni od oddaj Ana kuha, ki se trenutno ponavlja na pop tv…ste pripravljali halloween mafine, zanima me recept za “duhce”?!
    Hvala Urška

Komentarja ni mogoče oddati.