Sestavine:
- 60 gramov sladkorja
- 30 gramov rumovega sladkorja Kotanyi (ali 30 gramov navadnega sladkorja + 2 žlici ruma)
- 1 čajna žlička vanilijeve paste (aližlica vanilijevega sladkorja)
- 2 jajca
- 230 gramov pirine ali navadne moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 1,5 dcl riževega ali kravjega mleka
- 0,5 dcl sončničnega olja
- 30 gramov grenkega kakava
- 1/2 čajne žličke mlete kave
- ščepec soli
- 300 gramov jedilne čokolade
Postopek:
Natisni- Moko, kakav v prahu in pecilni prašek presejemo in zmešamo. Sladkor in vanilijev sladkor premešamo. V posodi izmerimo količino olja in mleka. V pekač za mafine položimo papirnate košarice.
- V eno posodo dodamo beljaka in iz njiju stepemo sneg.
- V drugo posodo dodamo rumenjaka in jima dodamo sladkor, rumov sladkor, sol in vanilijevo pasto. Vsebino stepamo do svetlo rumene barve.
- Po tem času dodamo tretjino zmešane kakavove moke in tretjino odmerjene količine olja z mlekom. Vsebino premešamo in postopek ponovimo še dvakrat.
Nazadnje nežno vmešamo še sneg. - V papirnate košarice nadevamo slabo žlico čokoladne zmesi. Nanjo položimo dva debela koščka jedilne čokolade. Čokolado prekrijemo s preostalo čokoladno zmesjo.
- Nepečene kolačke položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 18 minut.
- Pečene kolačke nemudoma prestavimo iz pekača in s tem ustavimo proces peke, ter jih ohladimo.
Mene pa zanima ali se čokoladno polnilo strdi ,ko se mafini ohladijo? Hvala za info 🙂
Petra, čokolada postane trša na sredini. Če želiš tekočo tudi ko so ohlajeni, uporabi čokoladni namaz. 🙂
Pozdravljeni!
V eni od oddaj Ana kuha, ki se trenutno ponavlja na pop tv…ste pripravljali halloween mafine, zanima me recept za “duhce”?!
Hvala Urška
Urška, ti pošljem recept 😉
G. Ana tudi mene bi zanimal recept za te halloween duhce ??
Hvala že v naprej ?
Sem poslala na meil. 😉