Anina kuhinja

Čokoladni jagodni kornetki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 10-15 manjših kornetkov (odvisno od velikosti)

Sestavine:

Sestavine:
10-15 majhnih kornetkov
300-400 gramov mlečne ali temne čokolade za obliv kornetkov in jagod (jaz sem uporabljala mlečno in temno)
10-15 svežih jagod

Sestavine za kremo:

500 ml sladke smetane
200 gramov čokoladnega namaza
1 žlica limoninega soka
1 žlička Dr.Oetker vanilijeve paste
Dr.Oetker sladkor v prahu – po potrebi
3 lističi Dr. Oetker želatine + 50 ml vode

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v hladni vodi. Čokoladni namaz za kremo dodamo v kozico z debelim dnom in ga na najnižji temperaturi segrevamo da postane bolj tekoč.

Sladko smetano miksamo do mehkega – da se cofki zavihajo nazaj. V kozico dodamo vodo za želatino. Dodamo ji ožeto želatino in jo na najnižji temperaturi segrevamo da se popolnoma utekočini. Želatino vmiksamo v sladko smetano.

Vmešamo še stopljeno čokolado in vanilijevo pasto. Dodamo limonin sok in po okusu dosladkamo – to najbrž ne bo potrebno, saj bo dovolj sladka že od čokolade.

Kremo položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure.

Čokolado za obliv stopimo. Kornetke namočimo vanjo da naredimo rob. Nato jo po okusu še dodatno okrasimo. Sama sem po strjenem mlečnem delu dodala še črtice temne čokolade.

Jagode potopimo v čokolado. Za jagode in kornetke počakamo da se čokolada popolnoma strdi.

Kornetke nadevamo s kremo. Lahko z žličko ali z brizgalno vrečko ki naredi malo lepši vzorec. Okrasimo z jagodo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.