Sestavine:
Sestavine:
10-15 majhnih kornetkov
300-400 gramov mlečne ali temne čokolade za obliv kornetkov in jagod (jaz sem uporabljala mlečno in temno)
10-15 svežih jagod
Sestavine za kremo:
500 ml sladke smetane
200 gramov čokoladnega namaza
1 žlica limoninega soka
1 žlička Dr.Oetker vanilijeve paste
Dr.Oetker sladkor v prahu – po potrebi
3 lističi Dr. Oetker želatine + 50 ml vode
Postopek:
NatisniŽelatino namočimo v hladni vodi. Čokoladni namaz za kremo dodamo v kozico z debelim dnom in ga na najnižji temperaturi segrevamo da postane bolj tekoč.
Sladko smetano miksamo do mehkega – da se cofki zavihajo nazaj. V kozico dodamo vodo za želatino. Dodamo ji ožeto želatino in jo na najnižji temperaturi segrevamo da se popolnoma utekočini. Želatino vmiksamo v sladko smetano.
Vmešamo še stopljeno čokolado in vanilijevo pasto. Dodamo limonin sok in po okusu dosladkamo – to najbrž ne bo potrebno, saj bo dovolj sladka že od čokolade.
Kremo položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure.
Čokolado za obliv stopimo. Kornetke namočimo vanjo da naredimo rob. Nato jo po okusu še dodatno okrasimo. Sama sem po strjenem mlečnem delu dodala še črtice temne čokolade.
Jagode potopimo v čokolado. Za jagode in kornetke počakamo da se čokolada popolnoma strdi.
Kornetke nadevamo s kremo. Lahko z žličko ali z brizgalno vrečko ki naredi malo lepši vzorec. Okrasimo z jagodo in postrežemo.