Sestavine:
- 350 ml mleka (kravjega, riževega, mandljevega…)
- 65 gramov chia semen
- 2 zvrhani žlici kakava v prahu
- ščepec cimeta
- ščepec soli (po želji)
- 2-3 čajne žličke višnjevega džema (ali drugega željenega džema)
- 2-3 žlice praženih grobo narezanih lešnikov
- 2-3 žlice agavinega sirupa ali medu
Postopek:
NatisniMleko, chia semena, kakav v prahu, agavin sirup, sol in cimet temeljito premešamo.
Na dno kozarčkov dodamo čajno žličko džema in čeznjo zlijemo pripravljeno mešanico.
Vsebino položimo v hladilnik za 3-5 ur ali čez noč.
Puding okrasimo z džemom in praženimi lešniki.
Nasvet: Če želite fin puding, ga narejenega zmiksajte v multipraktiku do fine konsistence. 😉