Anina kuhinja

Čokoladne sladoledne posodice z mrvicami

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: /

Sestavine:

Sestavine za sladoled:
200 ml hladnega mleka
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega ledenega deserta

Sestavine za čokoladne posodice:
250 gramov temne čokolade
Dr.Oetker pisani okraski ali poljubne mrvice

Postopek:

Natisni

V posodo dodamo hladno mleko. Dodamo mešanico ledenega deserta in mešamo 3-4 minute da nastane gosta krema. Kremo prelijemo v posodo in položimo v zamrzovalnik za vsaj 4-5 ur. Petnajst minut pred uporabo ga vzamemo iz zamrzovalnika.

Čokolado na najnižji temperaturi stopimo. Počakamo da je sobne temperature. Balone medtem napihnemo.

Vsak balon posebej namastimo s krpico pokapano z oljem. Takšnega potopimo v čokolado in otresemo odvečno čokolado. Odložimo na papir za peko in za 20-30 minut položimo v hladilnik.

Ko se čokolada strdi vzamemo čopič in z njim nanesem nov sloj čokolade. Balon takoj po nanosu potisnemo med izbrane mrvice. Odlagamo nazaj na papir za peko in ohladimo v hladilniku.

Ko je čokolada popolnoma hladna balone prirežemo in odstranimo.

V posodice poljubno dodamo izbran sladoled, sadje in sladke okraske.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.