Sestavine:
Postopek:
NatisniV posodo dodamo hladno mleko. Dodamo mešanico ledenega deserta in mešamo 3-4 minute da nastane gosta krema. Kremo prelijemo v posodo in položimo v zamrzovalnik za vsaj 4-5 ur. Petnajst minut pred uporabo ga vzamemo iz zamrzovalnika.
Čokolado na najnižji temperaturi stopimo. Počakamo da je sobne temperature. Balone medtem napihnemo.
Vsak balon posebej namastimo s krpico pokapano z oljem. Takšnega potopimo v čokolado in otresemo odvečno čokolado. Odložimo na papir za peko in za 20-30 minut položimo v hladilnik.
Ko se čokolada strdi vzamemo čopič in z njim nanesem nov sloj čokolade. Balon takoj po nanosu potisnemo med izbrane mrvice. Odlagamo nazaj na papir za peko in ohladimo v hladilniku.
Ko je čokolada popolnoma hladna balone prirežemo in odstranimo.
V posodice poljubno dodamo izbran sladoled, sadje in sladke okraske.