Anina kuhinja

Čokoladne palačinke

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Sestavine na delovni površini.

 

Čokoladna zmes za palačinke.

 

Nepečena palačinka na prvi strani.

 

Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko.

 

Palačinka na drugi, obrnjeni strani.

 

Čokoladne palačinke nadevane z bananino kremo.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 10-13 palačink. Odvisno od velikosti.

SESTAVINE:

– 3 jajca
– 14 zvrhanih žlic moke
– 4 žlice olja
– 0,5-0,6 l mleka
-1 čajna žlička BAM kakava v prahu
– 2 žlici čokolade v prahu
– 1/4 čajne žličke soli
– 1 žlička BAM vanilijeve paste

OPIS PRIPRAVE:

V posodo ubijemo jajca in jim dodamo mleko, olje, kakav v prahu, čokolado v prahu, vanilijev sladkor, sol in moko, ter z električnim mešalnikom dobro vse skupaj premešamo. V ponev zlijemo 1 srednje veliko zajemalko mase in jo razporedimo z obračanjem ponve po celotni površini le te. Palačinke pečemo na vročini 8/9, torej malo manj kot največja vročina, ki jo vaš štedilnik premore.
Zmes nato pečemo na eni strani toliko časa da ne postane motna ( približno 20 sekund ), nato jo obrnemo, in jo na drugi strani pečemo le kakšnih 10 sekund. ( vse to velja če je ponev lepo segreta, pri prvi palačinki, ko ponev še ni dobro pregreta boste morali pečti palačinko malce dlje )
Vse to ponavljajte dokler vam mase ne zmanjka. Če palačink ne boste porabili takoj, jih pokrijte s krožnikom, da bodo ostale tople in se ne bodo zasušile pri krajeh.
Postrežete jih lahko z raznimi marmeladami, čokoladnimi namazi ( recept zanj najdete tukaj ), lahko pa jih postrežete z bananino kremo, ki je uporabljena tudi na sliki. (recept zanjo objavljen tukaj)

DOBER TEK